Schilders langs Lek en Linge

‘Vanaf 1 juli 2022 zijn vijf eeuwen schilderkunst met de Lek en Linge als thema te zien in het Stedelijk Museum Vianen. Het is een ode aan de prachtige natuur van het rivierenlandschap met zijn water en indrukwekkende luchten. Natuur en kunst vallen in ‘Schilders langs Lek en Linge’ prachtig samen.

De tentoonstelling omvat schilderijen, tekeningen en prenten uiteenlopend van zeventiende-eeuwse schilders zoals Jan Meerhout, maar ook kunst van Willem den Ouden, Frank Dekkers, Jeroen Hermkens en de Viaanse kunstenaar Ary Baggerman. Speciale aandacht is er voor Willem Witsen die in de jaren twintig van de vorige eeuw veel aan de Lek gewerkt heeft. Natuurlijk mag zijn palet niet ontbreken. Er zijn ook schetsboeken te zien van Willem Koekkoek en Leo Gestel.

Dat het landschap geen eeuwig leven heeft is het thema voor een speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte kunstinstallatie van Carlijn Mens. Door het wegvallen van de praktische noodzaak én bodemverontreiniging zijn de beeldbepalende knotwilgen in het rivierenlandschap in snel tempo aan het verdwijnen.

De tentoonstelling komt tot stand mede dankzij bruiklenen van het Rijksmuseum Amsterdam en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Provincie Utrecht, Gemeente Vijfheerenlanden, het K.F. Hein Fonds en het Mondriaan Fonds zorgden voor een financiële ondersteuning.

Bij de tentoonstelling verschijnt (onder voorbehoud) een digitale fietsroute met exacte locatie van de plekken waar de kunstenaars hebben getekend en geschilderd.

Er is een tweede tentoonstellingsruimte in de historische Lekpoort, Buitenstad 1, aan het einde van de Voorstraat. Voor meer informatie Vrijelekpoort.nl.’

Stedelijk Museum Vianen

Voorstraat 97
4132AP Vianen
telefoon: 0347-371 648
E-mail: info@stedelijkmuseumvianen.nl.
Website: Stedelijkmuseumvianen.nl.

Zomerexpositie bij Galerie Bonnard

‘Nieuwe schilderijen en beelden van ruim 40 kunstenaars. Galerie Bonnard maakt er inmiddels traditie van om tijdens de twee maanden durende zomerexpositie een overzicht te tonen van nieuw werk van haar kunstenaars.’

Galerie Bonnard

Berg 9 5671CA Nuenen.
Van 9 juli tot en met 28 augustus 2022.
Telefoon: 06-124 008 61.
E-mail: info@galeriebonnard.com.
Website: Galerie Bonnard.

 
Voor meer info over tentoonstellingen kunt u hier kijken: Uitgebreide info.